30 Tem 2009

ne güzel adamdır şu yılmaz özdil

takip ettiğim nadir yazarlardandır yılmaz özdil. gayet akıcı bir anlatımla, sadelikle anlatmak istediğini şakkadanak ve insanları etkileyerek anlatır.. oldukça iyi tespitleri vardır. severim çok..

bugün gene yazmış yazacağını. hardal'ın facebookundan gördüğüm kadarıyla herkes bu yazıyı paylaşıyor, hakkında yorum yapıyor. ben de yazıyı buraya koyayım, blogger üzerinden yazıyı yorumlayalım istedim.



İşte o yazı:


Metalci selamı...


Soruyorlar devamlı...

"Başbakan’a metalci selamı verdikleri için, devlet büyüğüne saygısızlıktan gözaltına alınan gençleri herkes yazdı, sen niye yazmıyorsun?"


*

Birincisi...

*

"Rakçıyız, sertiz" filan diye atıp tutan yazarları alay konusu yapmak istemem ama... İngilizcede "şeytan boynuzları" adı verilen o selamın hakaretle, saygısızlıkla alakası yoktur. Aksine, bizdeki nazar boncuğu gibi batıl inançtır, kötülüklerden korunmak için kullanılır. Bu selamı rock kültürünün sembolü haline getiren İtalyan kökenli Amerikalı efsane Ronnie James Dio’nun, babaannesinden öğrendiği bir harekettir. "Tanrı seni korusun" manasındadır.

*

İkincisi...

*

Ronnie James Dio, bugün 67 yaşında... Black Sabbath üyesiyken, 1979’da, bu selamı ilk kullanıp dünyayı sarstığında, bizim Başbakan imam hatipten yeni mezun olmuştu... E makam arabasında Cengiz Kurtoğlu’nun kasedini dinleyen başbakanın, Ronnie’den Monnie’den haberi olmayacağına göre, muhtemelen kurt işareti yapan ülkücüler sanmıştır o metalcileri.

*

Üçüncüsü...

*

Okuyorum haberleri.

Gözaltına alınan metalci gençler, "Biz o işareti protesto için yapmadık, yanlış anlaşıldık, haksızlığa uğradık, polisler kaba davrandı, nezarette psikolojimiz bozuldu" falan diyorlar.

*

Yani, ben de medyadaki rakçı abileri gibi onlara sahip çıkmak, haklarını savunmak isterdim ama... Salya sümük ağlayan metalci olur mu kardeşim?

*

Belli ki, otorite karşısında eğilmeyen bükülmeyen Ronnie’den senin de haberin yok... Cem Karaca’dan da mı yok? Malvarlığına el konulan, 200 yıl hapis cezasına çarptırılıp, vatandaşlıktan atılan ama, zulme teslim olmayan Cem Karaca... Ya Edip Akbayram? Cunta tarafından vebalı muamelesi yapılan, işsiz bıraktırılan, evine ekmek götürebilmek için alyansını bile satmak zorunda kalan ama, onurunu satmayan Edip Akbayram... Madem rock’çısınız, hiç mi bi şey öğrenmediniz onlardan? Erkin Koray? "Ben bu sistemi reddediyorum" diyerek, kızını okula göndermeyen, evinde kendisi eğiten Erkin Koray... Başbakanmış, milli eğitim bakanıymış, YÖK Başkanı’ymış kazır mı? Moğollar, Dadaşlar, Kurtalan Ekspres... Neler çektiler... "Devlet bize baskı yapıyor" diye zırıl zırıl ağladıklarını gördünüz mü hiç? Toros gibi, Tendürek gibi, Erciyes gibi, yalçın dağlar gibi ayaktalar hálá... İstedikleri kadar üstlerine gitsinler, geçit vermediler.

*

Demem o ki...

Rock özgürlüktür, bedeli var.

*

İki tane polisten tırsıyorsan, alt tarafı 3 saat içerde yatmaktan ödün patlıyorsa, burnuna niye haşin çocuklar gibi zincir taktın Allah aşkına? Git, Serdar Ortaç dinle.


-----------------------

her yazdığı konuda olduğu gibi bunda da oldukça iyi bir tespit var. Metalci adamdan sulugöz şakir olur mu diyor yılmaz özdil..

şimdi ben size soruyorum? heryerde ben sertim ben çok asiyim diyen metalcilerin(ya da en azından metalci diye bilinenlerin) korkak olması normal midir? adamların çizdiği sert imajı biz mi yanlış anlıyoruz yoksa??

yorumlarınızı bekliyorum..


not: kesinlikle sulu göz olmalarını tercih etmem :) düşünsenize 3-5 metalci toplaşmış ağlıyo :D
--> Read more...

29 Tem 2009

.....

fark ettim ki birine msj attığımda cevabı hemen gelsin istiyorum. o cevap 2 dk içinde gelmeyince sinirleniyorum. mesela maruldan cevap bekliyorum yarım saattir ve ne derece sinir küpüyüm varın siz düşünün...

kendim de mesaj bekletmeyi sevmem. ha bazen kıllığına geç cvp atmıyomuyum, atıyorum. ama o zamanlar karşı tarafa sinirliyim demek oluyo. hani çok coolum bak takmıyorum seni gibisinden bi imaj vermek için :D bu da bugünün itirafı olsun.
--> Read more...

28 Tem 2009

My Life According to "Metallica"

Lasombra'm mimlemiş beni. Gece gece ofladım mimi görünce. zor geldi ama sevgilimle birlikte hazırladık gibi bişi mimi :) o da çok beğendi kendi sorularını kendisine göre cevapladı falan.

Mimde bir grup ya da sanatçı seçip sorulan sorulara seçtiklerinizin şarkılarıyla cevap veriyorsunuz. aslında oldukça eğlenceli.. :D

başlıyoruz bakalımm..


Pick your Artist:
Metallica

Male or female?
Phantom Lord

Describe yourself:
Master of Puppets

How do you feel:
Broken, Beat & Scarred

Describe where you currently live:
The House Jack Built

If you could go anywhere, where would you go:
My World

Your favorite form of transportation:
Slither

Your best friend is:
Prince Charming

What's the weather like:
Blackened

Favorite time of day:
Tuesday's Gone

If your life was a TV show, what would it be called:
Dirty Window

What is life to you:
Sweet Amber

Your fear:
Invisible Kid

What is the best advice you have to give:
Fight Fire With Fire

Thought for the Day:
Carpe Diem Baby

How I would like to die:
Cyanide

My soul's present condition:
Nothing Else Matters

My motto:
To Live is To Die



ve şimdi de marulun cvplarını görelimmmm :):):) yavrum yerim ya gece gece bunla uğraştı :D


Pick your Artist:
Metallica

Male or female?
Metal Militia

Describe yourself:
St. Anger

How do you feel:

Fade to Black

Describe where you currently live:
Sanitarium

If you could go anywhere, where would you go:
The End of the Line

Your favorite form of transportation:
Through the Never

Your best friend is:
The thing that should not be

What's the weather like:
Orion

Favorite time of day:
Tuesday’s Gone

If your life was a TV show, what would it be called:
Am I Evil

What is life to you:
No Remorse

Your fear:
The More I See

What is the best advice you have to give:
To Live is to Die

Thought for the Day:

Die , Die My Darling

How I would like to die:
Trapped Under Ice

My soul's present condition:
Fight Fire with Fire

My motto:
Carpe Diem Baby




Mimi şutladıklarım, Kamileğ, Rigor Mortis, Serra ve Haspam... hadi bakalım :)



not: alakasız tabi cevaplar benim hayatımla. sorulara uyanları seçtim.

--> Read more...

yok artık!

işin ciddiyetini anlayana kadar bi yazmadım.. ama ciddi abi.. :S

senelerdir babalar gibi desteklediğim takımım MOR forma yaparak eşcinsel açılımda bulundu :D

korkuyorum blog. insanlar bizi gay sanıcak :D hayır adamlar bi de uluslar arası maçlar için şettirmiş bunu. of ki ne of..

şöyle düşündüm ben mesela; bence seneye bu formalar pembiş olcak. taraftarı bi anda şapa oturtmayalım mantığı ile önden sıcak sıcak mor forma tasarlamışlar.. aklıma başka şey gelmiyo :D ya takımı gayleştirme çabaları var ya da formayı yapanlar gay.. :D

çok sinirlendim bak!

edito: olm yargılamadan önce bi düşünün ha.. mor gay rengi mi falan yazmayın yorumlara. alınırım. sevgilim de mor giyiyo, benim sevgilim gay mi oluo?? tieallam. sadece öyle çağrışım yaptı. ne biliyim gri falan yap, mor formamı olur.. düşünceme bok atmayınız lütfeniniz.. aaa... :D
--> Read more...

27 Tem 2009

vay anasını

yuh abi tam 1 senedir (bkz: metallica istanbul konseri) beni heyecanlandıran grup gelmemiş ülkeye. hey gidi hey hey!! gelse de gitsek.. nerdeeeeğğğğ!!!!

çok sinirlendim. metallica tekrar gelsin. tekrar saatlerce beklerim kapıda.
--> Read more...

23 Tem 2009

fast life




yok lan yok hayatım hızlı falan değil... size şimdi bi şarkı sölicem, belki biliyosunuzdur. çakma "womanizer" ama insanı çekiyo ya.. ilk başta özentiğğğğğğğğğğ dediğiniz şarkıya kapılıyosunuz.(ya da sadece bende oluyodur emin değilim).

Hadise'den "Fast Life". bildiğin womanizer melodisi üzerine kurulmuş. bi yerden britney çıkıcak da womanizer womanizer womanizer dicek gibime geliyo her dinlediğimde. dün akşam buldum bu şarkıyı. zaten youtube da videosunu izlediğinizde yan tarafta "womanizer parody" alakalı video olarak çıkıyo :D düşünün benzerliği... klip de arak bi yerlerden ama dur çözemedim henüz... "baby love" olabilir birazcık... yatak sahnesiyle başlıyo falan... tepeye yükledim şarkıyı. dinleyin artık :D (lasombra'm çok sağol şarkı yüklemeyi öğrettiğin için :D)

bugün otobüsde kursa giderken küçüklük fotolarım düştü aklıma. en çok hangisini beğeniyorum diye düşündüm... bi tane bikinili var :D evde. altımda beyaz spor ayakkabılarım var. bu arada bikinim üçgen, kırmızı-lacivert renklerde. yaşım tahminen 2.5 civarı. elimi belime koymuş öpücük atıyorum objektife. ellerimde kırmızı oje.(oha) ben küçükkene pek bi kokoştum. tüm fotolarımda kırmızı oje vardır mesela :D şimdi bile çooooooooooooooooooooooooook nadir sürerim o ara nasıl olmuş da annemleri ikna etmişim bilmiyorum. annemin vatkalı ceketlerini giyer, kulaklara geçirilen o iğrenç küpeleri acıyacağını bile bile takar evde gezerdim ben. annemin bi tane kahve tonlarında kolyesi vardı. onunla da tamamlardım kıyafetimi. böyle de bi çocukluğum var. mesela çoğu fotomda yanağımda allıklar ya da allık gibi görünsn diye sürülmüş kırmızı rujlar vardır. hey gidi hey hey!! nerdeeeeen nereeyeee :D

marul konusuna geçen haftadan beri açıklık getirmedim. merak etmiyo olabilirsiniz ama ben gene de yazıcam. evet 1 hafta önce bugün ben maruldan ayrıldım. daha sonra kurs çıkışı yanıma geldi. bitti gelme dedim ama sonra konuşalım dedi. kıramadım. açıkçası o gelene kadar hep gözüm saate gitti. "e ayrıldığım insanla nası konuşucam" falan diye çok düşündüm. derse kafamı veremedim. ve çıkşta o karşımda duruyodu. merhabalaşıp el sıkıştık. ilk buluştuğumuzda bile birleşmiş olan dudaklarımız bu seferki buluşmamızda yerini tokalaşmaya bırakmıştı. ikimiz de üzgündük. 1-2 saate yakın konuştuk. ani bi karar olarak değerlendirdik ayrılmamı. bi süre daha az görüşerek devam etme kararı aldık. 1 haftadır onu görmüyorum. normalde gün aşırı görürüm. cumartesiye kadar da görmicem. inanıyorumki birbirimizi daha fazla özledikçe işler yoluna giricek. aramız gene o süper seviyeye çıkacak.. bakalım.. bekliyoruz. o 10 gün sonra ayvalıgene ğa gidecek. camentaya evde sıkılmaca düşecek çünkü sanırım ben ayvalığa gidemicem. annemi benimle gelmesi için ikna etmem lazım ki bence bu çok zor kadın zaten yarın 2 haftalık yorucu bi maratondan dönecek.

hardal hanım da 1 haftadır ankarada yok. önce rock'n coke a gitti tüm enerjisini harcadı. sonra fethiyeye geçti ki giden enerjisini toparlasın diye. 1 hafta daha yok... capon haftaya cuma bodruma gidiyor. bilin bakalım ben haftaya cuma napıyorum?? İSPANYOLCA SINAVINA GİRİYORUM.. ne kadar güzel dimi :D ama 1 hafta sonra kurs bitiyor. eylüle kadar sınıfça ara veriyoruz ispanyolcaya. eylülde gene çekirdek sınıf ve aynı kişilerle 3. kura başlıcaz. hocamız da aynı olacak... 2 aydır haldur huldur kursa gidiyoruz. bence artık bize tatil gerek.. gerçi ben şu an itibariyle 16 eylüle kadar bi yere gidemiyorum.. 16-17 eylül gibi antalyaya KESİN gidiyorum. okulu falan asıcam.. :D çocukluk arkadaşım da olacak... bi kaç gün deşarj olmak bana o kadar iyi gelecekki...

1 haftasonu babamlarla istanbula gidicez gibi.. kendisi söledi valla.. zaten onlarla gitmesem de bi kaçıcam ben.. sıkıldım lan ankaradan. her gün yaptığım şey sabah 10 da kalk. kahvaltı-ödew- ev toplama. hazırlan ve otobüse yetiş. 188'e bin. kursa git. 4 saat ispanyolca gör.. 6 da çık 188'e bin. eve dön. 15 dk sonra gelecek baba için evi az daha topla ve sofrayı kur. şanslıysan evde yemek yoktur dışarı çıkarsınız. (-ki genelde olmadı:D) 2 saat sonra eve gel. pc başına otur. oyun oyna, msnde takıl. sevgiliyle konuş. herkese tatile gidemediğin için dert yan... HAYAT MI LAN BU! cidden yaşadığım tek atraksiyon otobüsü kaçırmamak için 10 dk önce evden çıkmak.. yoksa taksi parası bayılıyorum.. :D

evde çok sıkıldığımdan yeni diziler bulmalıyım. sex and the city'e başladım mesela. fena değil. devamında görücez... dizi önerilerinizi yazarsanız sevinirim..

neyse canlar ben biraz oyuna geçeyim... hepinizi öpüyore. şarkıyı dinleyin. womanizer'a benzeme konusunda bana hak vericeksiniz.

bi de videoyu yüklüyorum.. youtubesuz olanlar için şu an yapabilceğim bişi yok.. üzgünümm :(:(:(



--> Read more...

bak bi

yarın(ya da bugün oluyo ya) uzun bi yazı giricem umarım. şu an ispanyolca ödevlere gömülmüş vakitteyim. akşam da caponumdaydım. öyle :D

bekleyin beni anacım. mucuk!
--> Read more...

20 Tem 2009

me gustas tu

* bugün bu şarkının sözlerini öğrendim gençler :D ne anlama geldiğini.
nası mutluyum anlatamam. sanki ispanyolcayı sökmüşçesine şen şakrağım!

http://www.youtube.com/watch?v=mzgjiPBCsss

bu da şarkının kendisi.
üzgünüm video eklemeyi bilmiyorum. nasıl eklendiğini söylerseniz eklerim ve youtube'a giremeyenlerin önünü açarım :D


Me gustan los aviones, me gustas tu.
Me gusta viajar, me gustas tu.
Me gusta la mañana, me gustas tu.
Me gusta el viento, me gustas tu.
Me gusta soñar, me gustas tu.
Me gusta la mar, me gustas tu.
Que voy a hacer
Je ne sais pas
Que voy a hacer
Je ne sais plus
Que voy a hacer
Je suis perdu
Que horas son, mi corazón
Me gusta la moto, me gustas tu.
Me gusta correr, me gustas tu.
Me gusta la lluvia, me gustas tu.
Me gusta volver, me gustas tu.
Me gusta marijuana, me gustas tu.
Me gusta colombiana, me gustas tu.
Me gusta la montaña, me gustas tu.
Me gusta la noche, me gustas tu.
Que voy a hacer
Je ne sais pas
Que voy a hacer
Je ne sais plus
Que voy a hacer
Je suis perdu
Que horas son, mI corazón
Me gusta la cena, me gustas tu.
Me gusta la vecina, me gustas tu.
Me gusta su cocina, me gustas tu.
Me gusta camelar, me gustas tu.
Me gusta la guitarra, me gustas tu.
Me gusta el regaee, me gustas tu.
Que voy a hacer
Je ne sais pas
Que voy a hacer
Je ne sais plus
Que voy a hacer
Je suis perdu
Que horas son, mI corazón
Me gusta la canela, me gustas tu.
Me gusta el fuego, me gustas tu.
Me gusta menear, me gustas tu.
Me gusta la Coruña, me gustas tu.
Me gusta Malasaña, me gustas tu.
Me gusta la castaña, me gustas tu.
Me gusta Guatemala, me gustas tu.
Que voy a hacer
Je ne sais pas
Que voy a hacer
Je ne sais plus
Que voy a hacer
Je suis perdu
Que horas son, mi corazón



kafası iyiyken yazdığı bişi bence bu Manu Chao'nun. adam şarkıda marijuana falan demekte :D
--> Read more...

benimle oynama çılgınım bebeğim

3 gün önce housemate olan 2 gencimizi önce nişanladık, 5 dk snra nikahladık.. 2 gün sonra çocuk peydahlattırdık.. o çocuk 1 yaşında olunca 2. bebeyi de yapmakta gecikmedik..

sims3 çılgınlığı saatlerdir bende. evde gizli gizli sims oynuyorum.. 3.yüde yapmaya kalkıştım ama baktım karı-koca delirmiş halde, özellikle kadın çıldırma sınırına geldi.. vazgeçtm :D

daha 1-2 saat oldu yeni çocuk doğalı :D 2side erkek. bari biri kız olaydı beaah!!

resmen sims aleminde yaşıyorum. çaktırmayın.
--> Read more...

18 Tem 2009

harry potterla başlar sonra öylesine devam eder



* evet harry potterı gittim gördüm gözlemledim. arkadaş her filmde kafana göre yönetmen değiştirirsen bi yerden sonra dandikleşir. dananın kuyruğu iyice kopmuş. olaylar arasında bağlantı kurulamıyo.. umarım finali iyi bi yönetmene yaptırırsınız da "wuuuaaayyy beeee gavur yapıoo" deriz. 10 üstünden 5 veriyorum filme.

* ewde babamla kalmaktan fena halde sıkıldım, bunaldım. pc başına 5 dk rahat oturamıyorum. tam oturdum bişilerle uraşıyorum, kalk bunu yap bunu getir. öeh! annemi özledim!! acaba her evlilik böylemi.? ben evlenince sürekli kocama yiyecek içecek servisimi yapçam?? yorulurumki. o da bana yapsın. ya en iyisi kendimize bu işler için birini tutalım ;)

* her zamanki gibi tatile gitmek istiyorum. hayır cidden okul açılana kadar gidemiceksem bari ispanyolcanın 3. kurunu da alayım.. kıyısından köşesinden öğrenirim hiç olmadı.

* lastfm de insanların karı/erkek kaldırma girişimlerini anlayabilmek için sanırım yaşlandım. haftada 1 talep geliyor herhangi bir erkekten. beni de arkadaş listesinde tutsun, belki yeri gelir tavlarım diyo sanırım. hadi canım naş naş.

* dün kocaman bi sivrisineği raid ile tahtalıköye postaladım. perde arasına sıkışmış düşünce. hala orda duruyo. gördükçe midem kalkıyo. e al at diyebilirsiniz. acaip korkuyorum hortlicak diye. evde bi ceset var!

* 3-4 senelik bi nokia telefonum var. bu alet full şarjlı olsa bile kapanabiliyo. uyuzluk sebebi. sadece alarm için kullanıyorum çünkü samsungun alarm sesi iğrenç.

* önüme salata ve balık koysalar 7/24 onlarla yaşabilirim sanıyorumki. hele ki midye dolma koy, istediğini yaparım! :D

* hardal hanım kızımız rock'n coke da sürtmekte. pazartesi de fethiyeye tatile gidiyo. tek ben kaldım bu diyarlarda.. ooyy ooyyy!!

* sims 3 ü sonunda yükleyebiliyorum ve sonunda kurabilicem ve çalıştırıp oynamaya başlayabilcem sanırım... :D

* sakaryadaki solo bar KAPANMIŞ! ulan az yazı yazmadık duvarlarına.. neden kapandı anlayamadım halbuse iyi de çalışmaktaydı. özellikle mısırı için tercih ederdik :D yerine cafe rüya diye bi yer açıyolar. o ne lan öyle. zottirik bi isim :S nerde bizim solomuzz solocuğumuzzzz :/:/

* kardeşimi çok özledim. 10 gündür suretini görmedim sarı kafanın. uğraşamıyorum tabi kimseyle o olmayınca. belki de ondan sıkılıyorumdur.

* yaşlandığımı düşünüyorum blog. hem de fena halde.



aklıma yazcak şey gelmiyo. :/ ben kaçıyım. biriktirir biriktirir yazarım. umarım sims3 çalışır.. hade bakam..
--> Read more...

17 Tem 2009

jdjadsahdjasfasjf

http://www.youtube.com/watch?v=yutpELrzB1k

izleyin ve bi daha bal falan yiyemeyin canlarım :D
:D

çok kötüyüm:D

ama sabahtan beri yarılıyorum bu reklama.

not: RTE bile girdiği halde youtube a erişemeyenler ege bal reklamı diye aratsın bi zahmet :D




--> Read more...

15 Tem 2009

acilen toparlanmalıyım, bi kaç gün tatile çıkmalıyım

çok sıkıldım bu gri şehirden ben ya.

her yerden tatil haberleri geliyor. millet iletilerine @bodrum, @çeşme, @antalya yazıyor.
ben de burada kişisel gelişim amaçlı(!) olarak ispanyolca öğrenmeye çalışıyorum. ha dil öğrenmekten şikayetçi değilim yanlış anlaşılmasın ama denizin mavisini görmeye hasret kaldım ben. burada gördüğüm tek mavilik gökyüzü. o da günlerdir kapalı. tam olarak kış gibi şu an hava. hava buz gibi. saçlarınız rüzgardan birbirine giriyor. temmuz ortasında bu soğuk nedir kuzum? hani küresel ısınma vardı?! yalan. küresel olarak soğuyoruz bak ben söyliyim. ben temmuzda böyle bir soğuk gördüğümü hatırlamıyorum. anca mayısta olur. o da nadiren. ne giyeceğimi, üzerime ne alacağımı şaşırmış vaziyetteyim. askılı giyiorum yağmur indiriyo, hırka türü bişi giyiorum güneş çıkıyo. kendimi deneme tahtası gibi hissediyorum artık.

annemle kardeşm ankarada olmadığından evde babamla takılıyoruz. zaten haftanın 3 günü ben kurstaym. anca akşam görüyorum sonra da erken yatıyo:D bi de araba kullandırıyo bana.. canım çekirdek istedi gel alalım dedi az önce mesela:D gittik aldık.. herifin keyfi yerinde tabi. arabayı o kullanmıyo. kız kullanıyo keyfim yerinde mesajı veriyo bana aklı sıra. ama anahtar ve ruhsat bende babişko.. alır giderim bak:D

bugün hardal virgin radio(99.5, öhm)ya çıktı. bu lady gaganın bi şarkısının adını atan ilk kişi olmuş, aramışlar hemen bizimkini :D heycanlıydı baya.. "camentaaaa 99.5i aç bak ben çıkçaağğğğm" dedi:D önce netten dinliyim dedim. baktım açamıyorum. depar atarak salona gittim. müzik setini radyoya ayarladım ve beklemeye başladım. beat it ve başka bi şarkıdan snra bizimki başladı konuşmaya :D ama ses tonu bi cool bi cool. başkasını tanımam ulen edasıyla sorulan sorulara cevap verdi.. evet hardal hanım.. sizi tv ekranlarında da görmek isteriz biz.

abi sıkıntıdan demet akalın dinliyorum yeminle. sabahtan akşama kadar "toğz pempee hayaller vardığğ pempesi gitti tozu kaldığğğ" nidalarıyla evde dolaşan, abuk subuk programlar izleyen zavallı bi genç kıza dönüştüm. tek tesellim marulla konuşmak. onu da ctsden beri göremiyorum. neyseki görücem yarın. kısıtlı olan zamanımızda erkenden yanıma gelecek. 2 saat de olsa görücem yüzünü yawrucuğumun.




ben tatile gitmedikçe saçma saçma şeyler yapıp buraya o saçmalıkları yazmaya devam edicem sanırım. az önce babama " deniz istiyoreeem" dedim. git o zaman dedi:D marulla ayvalığa gitmeme izin verceksen neden gitmiyim canım benim :D sanki önüme tatil paketi sundun da ben hayır dedim. cıkcıkcık... bu arada marulla gelecek yaz için bi yurtdışı düşünüyoruz bakalım.. planları açıklamıcam. hardal sen de yazma. etraf fikir hırsızı dolu biliyosun bebeğim... sağda solda fikirlerimizi alakasız kişilerden duymak istemiyorum.. öle..

ben kaçıyım okuyucu.. harry potter ve ateş kadehi izliyoruz babamla(!).

not: şu an demet akalından tatil çalıyor. çok ciddiyim!
--> Read more...

13 Tem 2009

45lik koca adayı


tabiki de bana falan görücü geldiği yok. oha! hayal gücünüzü sınırlandırın biraz:D

rüyamda bana 45 yaşında bir adam görücü olarak geliyor ve bu adam aslında annemlerin arkadaşı(rüyada tabi. ama adamın suratı çok tanıdıktı korktum)

annemler bu arkadaş gelmeden evvel diğer tüm arkadaşları bizi m eve toplayıp bana da börek çörek yapma görevi veriyorlar. yapmıyorum. oturup msn başında millete "bana 45lik görücü geliyo lan pehpeh" diyorum. herkes şokta.

adam bize saat 5te geleceğini söylerken saat 7ye kdar ses çıkmıyor. heh diyorum gelmicek. ama nedense üzülüyorum. sonra pencereden dışarı bakıp onu görüyorum. fosforlu turuncu bi gömlek giymiş. elinde laptop çantası var.(kırocan işte insan çiçe çikolata falan getirir ya!) ama bunu da takmıyorum. teknoloji manyağı demekki diyorum. seviniyorum. marulla karşılaştırıyorum. bu adam da sürekli pc başında olur yaa diye sitem ederken kapımız çalıyor.

evdeki tüm misafirler adamın başına toplaşıyor. ben ise göz göze gelmiyorum bile. ben mutfaktayken babam ve bu adam geliyor. adam taa bandırmadan gelmiş(şu an annemler bandırmada. bilinçaltıma nerden girmiş belli) bu arada ben babmla kızartma falan yapıyorum. babam bir yandan adamla dalga geçiyor. neden kendi çapında birini istemiyosun diyo. adama göre ben dünyadaki en güzel kızmışım. adam tuvalete gittiğinde babamla geberene kadar gülüyoruz. göz var nizam var, neden ben lan diyorum. babam da dimi dimi. ankarada bile çooo..k güzel kızlar var diyo. normalde deliriceğim bu lafa rüyamda manyak gibi gülüyorum.

adam mutfağa geri geliyor ve babam konuşmamız için bizi yalnız bırakıyor. neden ben diye soruyorum ilk olarak. neden olmayasınki cevabı beni delirtiyor. "ben ikimiz için denizlere açılırken sen de market açarsın bandırmada" diyor. ne marketi lan?! ne marketi olm?! bana bunu mu yakıştırdın?!!! fena sinirleniyorum. dandik dunduk hayallerini benimle paylaşıyor. bu sırada yerde oturuyoruz nedense :S sarıl bana diyo. samimi olalım diyo. ya git işine diyip kalkıyorum. o arada bişiler oluyo rüyada. ben tuvaletteyim o da kapı dışından benle mi konuşuyo öyle bişi. buralar tam yok. sonra bir anda rüya bitiyor.

*****************

ben bu rüyayı neden gördüm lan diye düşündüm bi 5 dk. sonucuna şöyle vardım. ben gece yatmadan önce uykulu olduğum ve karanlık olduğu için kafamı kapıya geçirdim(gerçekten) şu an alnım deli gibi şiş. gözüme de hafif hafif iniyor. sanırım çarpma sırasında beyinde bir tahribat oluştu. bundandır. başka açıklama bulamadım ben. ama adamın teknoloji düşkünlüğü maruldan bilinçaltıma girmiş bişi. dün 2 saat oyun kurmaya çalıştık falan. ordan geliyor. bandırmalı olması da annem ve kardeşimin şu an orada olmasından. ama adam neden 45lik.. bak onu çözemedim.

rüyadan anlayanlar varsa bana bu rüya ne demek, ne anlatıyor diye yorumlara yazarsa çok sevinirim.. aşırı merak ediyorum çünkü anlamını..
--> Read more...

12 Tem 2009

ÖSS


açık söyleyeyim sisteme isyan etmicem yazımda. gerekli/gereksiz ya da adaletli/adaletsiz tartışmaları bir yana, sanırım ilk defa bu kadar az heyecanlandım öss sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili.

önceki yıllarda mutlaka ya bir akrabam ya bir aile dostum.. onlarca insan girdi sınava. 2007de ben girdim. 2008de sevgilim tekrar girdiği için 2007den daha heyecanlıydım. bu sene kankam girdi ama heyecanın h'si yoktu nedense bende. sonuçların açıklandığını bile 1 saat önce hatırladım gibi bişi.

dedim ya önceki yıllarda kuzenim, uzak akrabalarım, bilmem kaç senedir tanıştığım çocukluk abilerim, ablalarım girdiği için hep merak içerisindeydim. 2006 yılından sonra kendi derdime düştüm. benimle birlikte yaşıtlarım girdi. rekabet ortamından olsa gerek sene boyunca çok heyecanlandım. sonuçlar açıklandığında aşağı yukarı puanımı bilmeme rağmen belki kaydırma yapmışımdır diye heyecanlandım.. tercihlerde ise bilkent işletmenin geleceğini bildiğimden babamlara "bakmayın lan bilkent işletme ehiehi" tarzı artistlik bile yaptım. babamsa ya iktisata girdiysen diye bakma gereği duydu. ama girmemiştim. biliyodum. üstelik tercihlerin açıklanmasından 12 saat önce marulla çıkmaya başlamıştım. çok farklı bir heyecandı içimdeki. öss vız gelir tırs giderdi.

geçen yıl kamp arkadaşlarım, 2. kere giren arkadaşlarım, hazırlık okuyan ve ilk defa girecek arkadaşlarım falan vardı. ama en önemlisi sevgilim bu sınavda 2. kez ter dökecekti. o sınavdayken benimde karnıma ağrılar girdi. çözemediği her soruda ben de üzüldüm onunla birlikte. 3 saat 15 dk benim için oldu 3 yıl 15 hafta falan.. o sınavdan çıktı ben gene rahatlayamadım. tercih sonuçları açıklanana kadar karnımda kramplar kamp kurmuştu. zaten tercih sonuçları ayrı olaydı. başkent beklerken tobb oldu. sevinçten delirdik.. üstelik aynı yıl bir arkadaşım türkiyede 146. oldu ve ben sanki kendim olmuşcasına sevindim.

bu sene öss olduğu gün sınav bitimine doğru sınavın olduğunu dank ettim. önceki gün kamili aramış başarı dilemiştim ama bir sonraki gün öss ne olm modundaydım.

bugün de bir anda "öss açıklandı lan" diye fırladım yataktan. ilk sorduğum insandan hala haber yok.. kötü geçti biliyorum... bi arkadaşım 2. kere şansını denedi. 56binden 3.500üncülüğe demir attı. bana göre ortalığı yıktı :D çalışınca oluyo dedi. sevindim.. kamil bana göre çok boktan bi puan aldı.(iyiki okumuyo lan blogu. döverdi) ama bi yere giricem heralde diye dolanmakta. sevgilisi ise kaydırmış :S kızcağız sıfır çekmiş. ona çok üzüldüm... şimdi bir arkadaşıma daha sordum ondan da cevap beklemekteyim.(kız sonucunu söyledi. bilkente geliyorum yanına bekle beni dedi. bekliyim anam)

eski camenta olsa mesajla sormaz sabahın 10undan itibaren telefonları susturmazdı. hafif gergin bir tonda "sınav nasıl??" diye sorardı. sanırım yaşlandım. öss benden geçti, maruldan geçti.. kuzenlerimden geçti.. bir kuzenim 3. kere denedi şansını ama sınavın olduğu gün çok kötü geçti kuzi dediği için ona sormuyorum bile. ablası da 4. denemesinde girmişti zaten..

sanırım kardeşim össye girene kadar heyecanlanmayacağım. ki buna yıllar var.

neyse artık.. olan olmuştur.. kalan sağlar bizimdir...

not: kaydırmayıpda ciddi ciddi 0 çeken.. ne biliyim 145 barajını ıkına ıkına geçen insanlar.. abi günde 1 saat çalışsanız bile bişiler yapardınız lan.. tepki almak istemiyorum ama çalışmayan hatta dersaneye sınavlara gitmeyen insanlara acıyorum.. kendim de hayvan gibi çalışmış değilim. günde 10 saat harcamadım öss için ama nerede yaşadığımın da farkındaydım en azından. burda seni meslek eğilimine göre yönlendirmiyolar cicim. zoraki her dersi alıyorsun bir şekilde. ayıp.. ailelerinize yazık.. kendinizi düşünmüyosanız onları düşünün.. en azından 2010 össde...

not2: herkes össden çıktıktn sonra fotodaki gibi oluyo lan.


editorya: bu sene de öss şampiyonları "düzenli çalıştım yeri geldiğinde eğlendim" geyiği çevirmiş arkadaş. ulan bi sene de biriniz "tüm sene yattım, 180 soruyu attım. tutmuş valla ben sonuncu olmayı bekliyodum hacı. çok süpriz oldu" desin! bıktım her sene "ilk 5e gireceğimi biliyordum. ben zaten çok süpersonik zekaya sahibim ama çaktırmıyorum" demelerinden. biri 1 dk bile çalışmadan girdiğini söylesin. dişimi kırıcam. ya da ne biliyim kameralara dönüp "günde 3 saat uyudum 1 saat de yemek yedim. 1 saat de yola gitti işte.. kalan 19 saatimde durmaksızın çalıştım, çalışmaktan beynim burnumdan akıyodu" desin. klişelere karnımız tok artık yavrularım.. evlatlarım... ha bi de neden tüm dereceli insanlar final dersanesindendir? memlekette başka dersane mi yok? ne biliyim bi sene de "sevgi seli dersanesi"nden çıksın şu birinciler ikinciler. sınavda final dersanesine gitmiş olanlara kıyak geçildiğini düşünmeye başladım.
--> Read more...

9 Tem 2009

peki ya dün gece hardal'ın gecenin bi vakti sokakta eni vici vokke yapması?
ardından bileğini burkması ve cırlaması :D
geçer geçer diyip onu rahatlatmaya çalışmam ama aslında geçmemesi.. benim dumur olmam..
---
öncesinde kokoreç kokusu alıp resmen kokunun peşinden sürüklenmemiz ve kendimizi kıtıra atmamız..

light bira içince kendimizi fena derecede kilo almıyo hissetmemiz... ama saatler sonra kokoreç yicemizi bilmiyo olmamız.

hı hı. böyleyiz.
--> Read more...

7 Tem 2009

ağlat beni


uykunda izledim seni, masum ve bir başına...
bak demin gülümsedin dokununca dudağina..
bir ayrilik mı eksik yüzünün kivriminda?
yarin uyandiginda, benden kalacak o da...

bir fotoğraftir belki bende
saklı kalan ilkbaharda
çekilmiş sonbaharda yakilan
kör baliklar gibi ağlara takilan..
sigaramin ucunda derdimi harmanlayan

ben kendim yapamadim
bari sen ağlat beni

ağlat beni ağlat beni
ağlat beni ağlat beni

mevsimler geçecek
sesler silinecek
gözyaşlarin düşecek
yanaklarin nemlenecek
ama bir gün gelecek
tekrar yüzün gülecek



şu an aynen böyle hissediyorum.
hadi ağlat beni...!
--> Read more...

6 Tem 2009

aklımdan klavyeye doğru akanlar


ankaranın sıcağında eridim bittim okuyucu. geceleri ne uyku kaldı ne bişey. zombi gibi dolaşıyorum ortalıkta.
haftasonu annemler yoktu.. ne kadar rahattım. eve gel diye tutturan yok, ne yaptın diye soran yok.. istediğini yap dur.. zaten anlayacağınız üzere ben de caponu çağırdım. 3 film sığdırdık bir geceye. konuştuk ettik...
dün babam gelir gelmez huzurumu kaçırdı ama sonra aldı gönlümü, yedirdiği balıklarla kalbimi fethetmeyi başardı. diyet miyet dinlemedim löpürdettim mezeleri :D

şimdi okuyucu benim bu hafta ispanyolca temel1 kursumun son haftası. ama tatile gidemiceğim için temel2yi de alıcam. haftaya ya da sonraki hafta başlar diye ummaktayım. bugün konuşucam. biraz daha ilerleteyim de okulda alınca rahat ederim diye düşünüyorum. sonra da ağustos ortasında biyerlere kaçma planım var. ayvalığa sorunsuz gidebilmem için bir arkadaşımı buldum. o da o taraflara gidecekmiş. bugün marula söylicem o arkadaşımın da gittiğini.. kalmamız problem olmaz çünkü ikimizde daha önce aynı yerde(farklı senelerde) kaldığımız için az biraz tanınıyoruz. bakalım bakalım...

2 hafta sonra rock'n coke var. ve ben gene gidemiyorum.. marulumun okulu olmasa belki giderdik. ama o olmadan gitmem. bu yaz da boş geçecek anlaşılan. geçen seneki metallica tüm bir senemin konser açlığını doyurmuştu ama bu sene o kadar zevkle gidebileceğim bir konser yok bana göre.

bu aralar sürekli depresif melodili şarkılar dinliyorum, eskilere uzanan melodiler kulağımı rahatlatıyor. dün maria mena'nın tüm albümlerini indirdim. bi kadının tüm şarkıları mı güzel olur abi ya! gece boyu dinledim şarkıları.hiç bıkmadan usanmadan hemde. tam benim aradığım tarz şarkılara sahip kendisi. yirim yirim.

artık bir makinem olsun ve bol bol fotoğraf çekeyim. gerçekten çok tatlı bir uğraş. mutlu oluyorum çekerken, çekilirken.

kusursuz güzellikte bir tatil istiyorum. yanımda sevgilim, önümde masmavi uzanan deniz olsun. kafa dinliyim. şu an için tek isteğim bu. gerçekten. kafam felaket dolu. 1 saniye boş değil. doluluktan patlamasından korkuyorum.

hardal insanı türkiyeye KAÇTI resmen :) ben anlatmıyım neler yaşadığını. o kendi blogunda anlatır zaten detaylarıyla. bence fazla bile kaldı. ben daha erkenden dönerdim :D
özledim hatunu yea.

o değilde okulu çok özledim ben ya. gerçektn atraksiyonluydu hayatım. şimdi öyle bir şey yokki. çok sıkılıyorum evde. marulumla buluştuğum anlar en mutlu olduğum anlar elbette. ama okulu özlüyorum.

neyse okuyucu ben hazırlanayım. daha kurs beni bekler. üstelik bu hafta çok yoğun olucak! :(
--> Read more...

5 Tem 2009

cabbar

şu an caponla birlikte olup saçma saçma hareketlerde bulunmaktayım.
capon benim kocaman peluş ayım "cabbar"ı pek bir sevdi.
yerim seni yerim nidaları eşliğinde ona sarılmakta :D

ben msnde marulumla konuşup bir yandan caponla sohbet ediyorum...

hayatımda yapmadığım bir şey yapıp akşam üstünden başlayarak 3 adet film izledim caponun evinden getirdiklerimizi.

bu ne kadar saçma bir post oldu farkındayım.
ama paylaşayım dedim :D
--> Read more...

4 Tem 2009

ljşlşjljljlşjlşjlkjşl

Abonelik sürenizin bitmesine -1 gün kaldı. Aşağıdaki formu kullanarak daha uzun bir süre alabilirsiniz. Geçmişte yaptığınız işlemleri ayarlarınızda görebilirsiniz.


bu ne lan aduasfasf. -1 gün. gece gece yatağımdan düşecek kadar güldüm lastfm'e. hay sen çok yaşa last!

en son baktığımda 9 gün vardı. bu kafayla giderlerse ben daha çok dinlerim lastfm'i beleşe. ljlhşkljkşjlkjşk.

ay dur biraz daha gülücem. gelirim belki sonra. jasduasfajhsf
--> Read more...

3 Tem 2009

özlemsel bir yazı gibi..bilemedim.


bu aralar sürekli kısa şeyler yazasım var. uzun uzun yazmaya sonra onu okuyup gözden geçirmeye mecalim yok. neden acaba :S

* amerikada 1 sene okuyacak olan arkadaşımız şu anda havada. tam bilmiyorum ama sanırım TSİ babında düşünürsek gece saatlerinde new yorkta olacak. farklı bir his olsa gerek. 1 sene herkesten uzak :S

* yarın gece de capon bende kalacak. kız kıza kaynatıcığiz! özledim hatunu ya. görmedim bayadır.

* marulla buluşucam bugün. onu da çooooooo...k özledim.. bitsin şu okulu yaaa off :(:(

* bu aralar sürekli dans parçaları dinliyorum. evde kendi kendime yeni dans figürleri bulmaya çalışıyorum. her şey insanlık için!!

* bu aralar herkes yan blog açıyor. o an hissettiklerini bloga aktarıyor. mesela rockunzel.. özenmedim desem yalan olur. belki ben de açar bu kısa yazılarımı orada yayınlarım. kim bilir...

* denize girmeyi, bombalama atlamayı(sonrasında beynimde oluşan vıcıklığı), su kaydıraklarından kayamamayı çünkü 2 gün beynimin zonklayacağını bilmeyi özledim. harbiden.

* fotoğraf çekmeyi, fotoğraf çekene model olmayı özledim. ki sanırım bunu yarın caponla gerçekleştiricez :)

* piknik yapmayı özledim abi. kurt gibi acıkıp sonra mangaldakilere saldırmayı... açık havanın verdiği ekstra iştah duygusunu.. fena özledim..

* 56-57 kilo olduğum günleri özledim.

* kardeşimin miniminnacık olduğu zamanlar.. özledim.

* bebek sevmeyi özledim. bir de bende sahiplenme duygusu var. eve gelen misafirlerin bebeği varsa sittin sene kucağımdan indirmem. uyuturum, onunla agugugu diyerek konuşurum.. acaip ilgilenirim. bu yüzden bu tip aileler beni sever.

* okulumu özledim.


özlediklerimi sıralamak gibi bir yazı çıktı ortaya. evde boş boş oturmak bana göre değil azizim!
öpüldünüz.
--> Read more...

2 Tem 2009

eni vici vokke

ulan dilime pelesenk oldu ha. hayır maykılın değerini öldükten sonra anlayanlardan da değilim. sabahtan akşama şarkılarını da dinlemiyorum ama..
anlamadım bana ne oldu.

eni vici vokke!!!

ya da

annie are you ok?
annie are you ok?
are you ok, annie?


:D


dımtıs dımtıs.
--> Read more...

1 Tem 2009

o kadar hastayım ki cuma günü 1 seneliğine amerikaya gidicek olan arkadaşımın veda yemeğine katılamıyorum.

ateş, vucüt ağrıları... baş dönmesi de cabası.

ben ilaçlarımla buluşmaya gider...
--> Read more...