30 Mar 2009

chp



küçüklüğümden beri özgür düşüncelerle yetiştim ben. atatürk sokuldu kanıma beynime... ilkelerinden şaşmicaksın dendi. şaşmadım. haksızlığa göz yummucaksın ülkene sahip çıkıcaksın dendi. düne kadar bunu yapamıyodum.

ilk oyumu kullandım dün. çekinmeden de chpye kullandığımı söylerim arkadaş. atamın kurduğu partiye sırf başındaki baykal yüzünden oy vermemezlik yapmazdım. gurula bastım "evet"imi. alnım açık başım dik olarak çıktım bu ilk oylama işlemimden.

açıkçası dün çankayada elektrikler kesilene kadar karayalçının bu seçimden galip çıkıcağına inanıyodum. aynı şekilde kılıçdaroğlununda..

ne zaman elektrikler gitti, dedim var bunda bişi. oy sayımı yapılırken elektrik kesilmesi.. hmm..

ardından internete sandıkların çalındığı haberi düştü. anladımki bu sene de babayı görücez ve melih 4. kez bizi soymaya gelecek. gene de bi umut bekledim. sandıkların %82si açılıncaya kadar dakika dakika takip ettim. o noktadan sonra uykuma yenik düştüm.

sabah öğrendim dolapların başarılı olduğunu. babam sabah uyandığında ilk duyduğu bu olaya şu şekilde tepki verdi "allah belanızı versin".

az önce cimbakuka'nın yazısını okuyunca dolap düşüncelerimde haklı olduğumu anladım. gün boyu sövmüştüm zaten. daha da söverim ben...

adam akıllı siyasi liderlerimiz olsaydı, şu anda istanbul ve ankara chpye aitti.. ve tabiki bir çok il daha... nasıl olur da bu adamlar her istediklerini yapar? nasıl olur da biri çıkıp foyalarınız bu bu bu demez... nasıl olur da bu kadar at gözlüklü insan barındırır ülkemiz?!!! NASIL!!

HERKES AKP'NİN KÖLESİ OLMUŞ! BU MU ATAMIN BİZE BIRAKTIĞI ÜLKE LAN!

gün içerisinde tunustan kızılaya yürürken düşündüm...

ne zaman adam oluruz? ne zaman bizi yönetecekleri akıllıca seçeriz diye..

buldum..

türkiye de izmir ve antalya seçmeni, chpnin başında kılıçdaroğlu, ankarada da yılmaz büyükerşen gibi mükemmel bi insan olmadığı sürece biz adam falan olmayız...

yıllardır siyaset içindeyim. nasıl mı? babamın çok yakın bir arkadaşı chp çanakkale milletvekili.

ilk defa bu kadar kin ve nefret doluyum. kafalarımızı örtmeye çalışan zihniyete dur diyemezsek bırakın ılımlı islamı, bildiğin cayır cayır yanan islam olucaz.

fazıl say'ı da alıp gideyim ben en iyisi...

16 insan evladı "Durun siz kardeşsiniz!" demiş:

Unknown dedi ki...

babana katılıyorum :(

...camenta... dedi ki...

katılmamak elde değil ki!

ziggytheking dedi ki...

arada şehir görmeye eskişehir'e gidersen bu img etkisinden kurtulabilirsin.

gribulut dedi ki...

elektrik kesintisi,sandık çalınma muhabbetine sonuna kadar katılıyorum. melihin kazanmasına son derece üzüldüm. izmirde yaşıyorum ve aziz başkan sağolsun onunla yola devam uzun seneler devam. ama şunu yanlış olduğunu düşünüyorum, yerel seçimleri böyle atamıza ve laikliğe dem vurarak savunmamalısın, bu ülkeyi zaten kamplaşmaya götürüyorlar bide biz körüklemeyelim. seçeceğimiz adamı proje ve yaptıklarına göre değrlendirmek en doğrusu, eğer biz laiklik ve atatürkçülüğü seçimlerle bağdaştırırsak başkalarıda kürtlüğü bağdaşlaştırır ki yapıyor. bu ülke için tehlike sinyali demek. en doğrusu çalışma ve hizmetlere bakmak.

nazlı ecem dedi ki...

dun bende ılk oyumu kullandım ve bende o 2 zarfada chpye bastım hatta karısmasın aman murrekkep dagılmasın dıe en dıkkatlı halımla katladım kagıtları , kılıçdaroğlu önde giderken ne hikmetse(!) elektrıklerın kesılmesı bana daha o anda anlattı bır kac seyı zaten , bundan sonra umut falan etmıyelım arkadasım bunlar yerel genel vs.. tum secımler böyle alırlar olmadı bılgısyarlar çöker okullar yıkılır yınede onlar alır..

...camenta... dedi ki...

ziggy: eskişehiri görmek bi nasip olamadı ya. delirmek üzereyim bu yüzden. nisan sonu gibi gitmeyi planlıyorum bakalım...

gribulut: seçimleri atatürkçülükle bağdaştırıyorum çünkü 6 ilkeden hiç birine uyulmuyor.

n.ecem: ne kadar bağırsak da çağırsak da adamlar bi şekilde gene geliyo lan! bıktım!

Büşra Bayram dedi ki...

Görüyorum ki üç kişi oyunu chp ye vermiş,kesin oy sayımında bi skandal war, yoksa chp alması gerekirdi.. Ne de olsa bi yerlerinden buluyolar oyları..

Oy sayımlarından önce milletin zihniyetini değiştirmek lazım..

tamamen çekimser ve gelecekte siyasetçi olmayı planlayan hatta kendi partimi kurmak isteyen insan olarak; yazdığın yazıyı aşırı yanlı gördüm.. Ne yani Atatürk kurdu diye herkes oyunu chp ye mi verior.. ? o Halde chpden başka parti olmasın.. Atartürk zamanında da olmasaydı madem.. Ama Atatürk, dar görüşlü bi insan değildi.. Ve sadce O nun için değil, o düşünceyi benimsediğin için; O parti ye oy vermeni isterdi, eminm, bi Atatürk aşıkı olarak..


Ayrıca cayır cayır yanan bi islam olmaktan neden bu kadar korkaksın? hristiyansan ona da saygı vardır islamiyette.. Rahat ol bence, hafiften kendi at gözlüklerini aç da; bak bakalım etrafında neler dönüyor?

Büşra Bayram dedi ki...

ahahaha ayrıca şuursuzca da yazmış olabilirm :D

...camenta... dedi ki...

bence tamamen şuursuzca yazmışsın. ben ateistim. dolayısıyla saygı duymam gibi bişi söz knusu olamaz inanmadığım bişiye. herkes oyunu chpye versin demiyorum kim kime verirse versin umrum değil benim umrum olan çevrilen dolaplar! isteyen gitsin dtpye bassın akpye bassın herkes chpye vermek zorunda değil. yazımı anlamadığın çok açık. atatürkçü devlette dönen dolaplardan dert yanıorm. bi daha oku öyle gel.

Büşra Bayram dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Büşra Bayram dedi ki...

ben orda dönen hiç bir dolap göremedim nedense, yalnızca seçimlere hile karışmış! dolabın vardı ki; yeterince gereksiz bi açıklama, öle bişey olduğunda oylar pekala tekrardan sayılabiliyor..

Atatürkçü devlette dönen dolapların yanısıra; müslüman bi ülkede dönen dolaplar var ki; bunlar çok daha can alıcı..

Açıkcası konular hakkında durduk yerde atıp tutmak yerine icraat yapmak daha bi mantıklı olurdu.. Senin ütüpyan nasıl oldukça merak ediyorum.. Bi ara kendi devlet biçmini,kurmak istediğin ülkeyi yazarsan acaip memnun olurum,tabii bana da haber ver ki okuyabiliyim.. Hiç bişyein hatasız olduğu dünyada; hatasız bi toplum yaratmak,oldukça saçma çünkü...

Ateist bi insana bunu anlatmak da bi o kadar öyle maalesef :( Daha ne için yaşadığın belli olmazken, iki günlük işlerle kafanı yorma..

...camenta... dedi ki...

bence neye kafa yorup yormayağım seni ilgilendirmemeli. kaldı ki oylar tekrar falan sayılmıyor bi kaç yer dışında.

kendi görüşleri doğrultusunda ailesinin de desteğini alarak ilerleyen biriyim. sen bana kafanı yorma bence. gerçekten bak.

Büşra Bayram dedi ki...

Blog yayınladığına ve yorum olayını açtığına göre yazdıklarını okuyup yorumlama hakkını kendimde gördüm..

kaldı ki ailemden hiç destek almadım bu güne kadar, tüm düşüncelerimde karşıt görüşlü oldular.. Hiç bi zamanda umrumda olmadı..Aile desteğini alman çok da gerekli bişey değil yani, ama güzel bişey tabii

Sana kafa yormayı çok istiyorum çnkü garip bi kişiliksin, kişilik çözümlemekten de çok hoşlanırım, ama illa yazmamı istemiyosan yazmam da..

...camenta... dedi ki...

çözemezsin beni, iddia ediyorum bunu yapamazsın.
beni büyüten insanlar bile yapamıyor bunu.

yorum yapma demiyorum. sen bana kafanı yorma diyorum. ikisi farklı.

üzgünüm ama aile desteği diğer herkesin desteğinden farklı benim için. fişekleyicidir onlar. sen öyle düşünmüyosan düşünmezsin. blogumu insanlar benim gibi düşünmeli diyerek yayınlamıyorum.

stranger dedi ki...

olayı ateistliğe bağlayıp kaçmak kolay.olay ateistlik değil Camenta Komünist de değil yani düşünceleri ütopik değil.sen eminim şimdi bu ateistir kesin komünisttir bıdı bıdısına girmişsindir.hatasız bi düzen olamaz zaten.ayrıca sosyal demokratların bu ülkede neler yaptığını biliyoruz chpnin geçmişi parlak demiyorum baykalıda sevmem zaten.ama sonuçta bir mhp ve akp değil.cayır cayır yanan islam demiş arkadaş.cayır cayır yanan islamı gördük SİVAS da 39 can yanarken.Maraşda katliam yapılırken.radikal islamdan korkmalı.son cümlene gelince.ateist bi insanın ne için yaşayıp yaşamadığı sana düşmez.ateist insanlar amaçsız değillerdir.ha sizin gibilerin amacınıda biliriz.üşüyorum diye şiir yazar sonrada mezarında 505 masumun kanıyla ısınırsınız siz zaten din ve milliyetçilik adı altında yapılan her katliam MÜBAH, SEVAP .cayır cayır yanan islamın sonucu.sana hayatında başarılar elbet partini kurarsın ve çok destek alırsın bu kafayla.

...camenta... dedi ki...

bırakıcan beybi ya. kaç kişiye laf anlatmaya çalışıyoruz biz biliyosun. olmuyooorrr olmuyoorrr yokum diyooorrr.... bir de anıl olaydı... ah keşkem... :D