23 Kas 2009

domuz gribi aşısı...

olmalı mı, olmamalı mı?...

az önce masada bunu konuştuk annemlerle. babam bence hata yapıyoruz olmamakla dedi, annem kararsız. ben önceden olmicam demiştim...aşıdan dolayı hastanede yatan da var, aşıdan sonra çok daha sağlam olan da. annemle babam büyük ihtimalle domuz gribini geçirdiler. çünkü günlerce süründüler evde. ben de hafif atlattığımı sanıyorum. ama emin değiliz...

aşı olan/olmak isteyen ya da asla olmicam diyenler..

yorumlarınızla beni bi aydınlatsanız??

9 insan evladı "Durun siz kardeşsiniz!" demiş:

tyler dördın dedi ki...

neyin asisi allaskina. bu kadar ihale kokamaz bi olay yani. olmicam. agir bi grip gecirdim ama test ettirmedim. 3 gun falan surundum sonra ayaklandim.
benical + sandoz + upsa + et ve sut icerikli iyi beslenme + deli gibi meyve. budur. cok agirlastiginiz zamanlarda ilaveten bi tylol hot iyi kafa yapiyo rahatlatiyo onu da soyliyim. birakin allaskina neyin asisi.
deneysel ayrica daha. bununla birlikte norvec isvec ve finlandiyada mutasyon gecirmis viruse rastlandi. bugune kadar yapilan calismalar sil bastan demek bu yeni kod. viral bi enfeksiyonun tedavisi asi da olamaz antibiyotik de olamaz. destek tedavisi uygulayacaksin, seyri hafifletmek icin de antiviral ilaclara basvurucaksin. sormayiniz, olmayiniz matmazel.

tyler dördın dedi ki...

he bi de acayip purel kullaniyorum orasi ayri. titizligim ustumde. zaman kotu kolla gotu diyorum kendime hep. :)

Volkan dedi ki...

tüm doktor arkadaşlarım (öğrenci - mezun-uzman) kullandı, kullanın da diyor ama risk grubunda değilse o kişi, insiyatifini kullanabilir (kullanmadım). genç, dirençli, domuz gibi biri orta halli bir bakımla atlatabiliyor

...camenta... dedi ki...

tyler: ya ben de olmak istemiyorum ve aynen senin gibi düşünüyorum ama ne bileyim babamın bakışı serttir:D gerçi yetişkinsin napıyosan yap karışmam saygı duyarım dedi ama.. üstelik dediğim gibi hafif atlattığımı düşünüyorum. güzel besleniyorum ellerimi yıkıyorum vitaminlerimi alıyorum.. püreli de unutmamak lazım tbiki :D

volkan: risk grubuna da pek girmiyorum.. olmiyim ben ya :D

Adsız dedi ki...

kişisel temizlik yapıldıktan sonra gayet de rahat bir şekilde yaşamına devam et bence.

insanları paranoyaya sürükleyen şey, her akşam haberlerde "domuz gribi öldüre öldüre yayılıyor!!!!!!!!" sesidir. başka da bir şey değildir.

Finduilas dedi ki...

alerjik bronşitim ama olmayı düşünmüyorum. belki de hata ama işte..

...camenta... dedi ki...

alerjiksen zaten olmamalısın :)

Geveze dedi ki...

aşırı sosyal bi insan olarak aslında ben de risk grubundayım :Pp

ama doktor anne ve babanın kızı olarak olmuyorum :)) hatta bizim ailede kimse olmuyor diyeyim, sen değerlendir camenta'cım :))

...camenta... dedi ki...

ben babama "olmucam yeaaa" dedim, o da iyi yeaa dedi :D hatta şu an kendisi de düşünmüyo olmayı.