20 May 2009

değer x'e verilen bişidir


şimdi canlarım, bu değer konusu aşırı düşündüğüm bişi.(finallere çalışmayıp mal gibi düşünüyorum, hıhı. çok zekiyim de) ana felsefe şu: 3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer VERMİCEKSİN!

verirsen aradaki 2 kuruşa seni satmakla kalmaz. canını acıtır. yakar seni. yıkar. boğulursun. bağırırsın ama kimse seni duyamaz.

nerden mi biliyorum?

yaşadım. binlerce kez. her seferinde ağladım. düştüm çoğu kez. kalkamadım. kalktıklarımda ise yardım aldım.

2 kuruşa ardından laf eder. sağa sola yalanlar söyler. söyler ama sen hissetmezsin. sattığını bile anlamazken neyin hissi, neyin davası?

söylenilen yalanlar aylar sonra karşına çıkar. şaşarsın. bu kadar yapmış olamaz dersin. sen onu kendine yakın biliyosundur çünkü. senin için en süperdir o. en iyidir. dosttur, sevgilidir, kardeşin bile olabilir. baban bile!

bu yalanları açıklayan genelde söyleyen de olmaz. bilirsiniz. 3. bi şahsın ağzından duyduğun her harfin altında ezilir, açıklamalar yaparsın kendine. bi puzzle gibi düşün. kaybolan parçalarını da. açığa çıkan sırlar ya da yalanlar puzzleı tamamlamana yardımcı olurken kaybolan parçalar sadece yalanları üretendedir. merak etme, o puzzle tamamlanamaz. inkar yolunu seçen bi insanla yüzleşemezsin çünkü. izin vermez sana.

dertlerini anlatabildiğin 1-2 insan kalır hayatta. gerçekleri paylaşabildiğin 1 yada 2 beyin. ne kadar acıdır bilir misin? ben bilirim..

sen hayatının en güzel köşesine kondurduğun insanlarla ilgili hayaller kurarken, o insanlar senin ardından ne dolaplar çevirmiştir, anlayamazsın. belki tek bi kıvılcım görürsün ona dair, ama iyi niyetlisindir. görmek istemezsin. "neden yapsın ki" dersin. yapar ama. üstelik gözüne soka soka.

hani dersin ya "ruh ikizim" diye. kendini kandırırsın. yoktur öle bişi.

dertleştiğin o iki insana dostum dersin. sadece onlardır dostların. canların bile olabilir. çünkü aynı dertten müzdariptir.

dedim ya, çok değer vermiceksin. bağlanma yoluna girmiceksin. girdin mi sıçarsın. öyle böyle değil. yalnız kalmazsın merak etme. o az sayıdaki beyin ne güne duruyo?

sen sen ol, insana değer verme. çünkü değer x'e verilen bişidir...

edit: blogu bilen belli bi insana ithafen yazılmadı arkadaşlar bu yazı. üstüne alması gereken insanlar zaten bu blogu bilmemekte. bırakın blogu benim yaşadığımdan bile haberdar değiller. o yüzden aman camenta kime yazdın, vay efendim camenta bize sövmüş yapmayalım, ayıp.

8 insan evladı "Durun siz kardeşsiniz!" demiş:

Adsız dedi ki...

zaten o önemli bir iki insan dışında kimse umrunda olması kaybeden onlar olsun bırak

...camenta... dedi ki...

merak etme, onlar geçmişime gömülü insanlar artık. geçmişimde artık benle değil.

Geveze dedi ki...

doğduğumuzda yalnızdık, tek başımıza çıktık o plasentadan... yanımızda bir iki kişi vardı belki, dekor olarak...
tek başımıza yaşadık, dertlerimiz hariç; gördüğümüz, tattığımız, tecrübe ettiğimiz her şey tek kişilikti... yanımızda belki birkaç kişi vardı, dekor olarak... senin sahnen bitince başkalarına garnitür olan cinsten...
ve bir gün gelecek, tek başımıza öleceğiz, cenazemizdeki yirmi otuz kişi odakta musalla taşı olan kareden hemen sonra şuh kahkahalar atmaya başlayacak...
yalnızlığımız sürecek yani...
ve 'insan' olan, bu yalnızlıkta kendinden ödün vermeyendir... başka bir deyişle bir başkasına 'değer' verme uğruna kendindekileri harcamayandır...
yaşadıklarından bu kadar rahatsız oluyorsan eğer, paniğe gerek yok, insansın hâlâ...

Adsız dedi ki...

o insanlar kendileri kaybetmiştir sana kaybettirirken ve bi tarafdanda kazandırmıştır..ayrıca gevezeye katılıyorum..hayat tek kişilik ..

Adsız dedi ki...

bu arada 1-2 tane beyin diyorsunda.. şimdi daha fazla beyin olmasından daha iyidir ..bana göre..tabi.

...camenta... dedi ki...

geveze:
o kadar güzel yazmışsın ki kelime bulamadım.

noir:
her zaman dost sayımın azlığından yakınırım bilirsin. eğer bu bi elin parmağını geçmeyen insanlar da giderse işte o zaman dibe vuruş başlar bende.

Adsız dedi ki...

dostların az olması her zaman daha iyidir. az ve öz olmalı. Bu sayede yeterince iyi tanırsınız birbirinizi. bu sayede yeterince zaman ayırırsınız birbirinize. ve yine bu sayede boş insanlara değer vermekten kurtulur kişi.

en azından benim düşüncem böyle.

sizofren peri dedi ki...

katılıyorum hele kiii bir kuruşluk değerli bile olmayan bir insana milyonları bağışlamışsan körsen göremiyorsan o daha berbat